Werkwijze

Loop je over met ideeën? Weet je wel wat je mooi vindt, maar weet je niet hoe je alles met elkaar moet combineren? Komt je ideale interieur maar niet tot uiting? Laat mij je dan helpen. Samen maken we er een droomplek van! Van brainstorm tot 3D visualisaties en begeleiding bij het inkopen tot de uitvoering. Hieronder staat uitgelegd hoe ik te werk ga.

Kennismaking

Of je nu hulp nodig hebt bij het inrichten van je werkplek of je woning, we beginnen samen met het in kaart brengen van jouw wensen. Samen doorlopen we tijdens een oriënterend gesprek een aantal vragen en bekijken we enkele inspiratiebeelden die jij gevonden hebt (download hier mijn ebook: start van jouw nieuwe interieur). Uit het gesprek komt naar voren welke stijl(en) jij voor ogen hebt en in hoeverre jij mijn begeleiding zou willen gebruiken. Ook bespreken we het budget dat jij te besteden hebt.

Nadat ik jouw verhaal volledig heb begrepen en weet wat je van mij verwacht, stel ik vervolgens een offerte op.

Ontwerpen

Als we het samen eens worden over de offerte duik ik in het ontwerp/schetsproces. Als je een ruimte opnieuw wilt inrichten, help ik je bij het bepalen van de plek voor verschillende functies in je woning of bedrijfspand zodat al jouw ruimte op de juiste manier benut wordt.

Ik denk bijvoorbeeld na op welke manieren een keuken geplaatst kan worden om de rest van de ruimte zo praktisch mogelijk te benutten. Of geef adviezen op welke manier de bureaus geplaatst moeten worden voor zoveel mogelijk privacy.

Na overleg kan ik zowel 2D als 3D visualisaties opzetten. Door deze visualisaties krijg je een goed beeld van de ruimte en worden slimme oplossingen en aanpassingen aan de ruimte direct zichtbaar. Zo zichtbaar dat je ze al bijna kunt zien.

In het ontwerpproces wordt elk detail meegenomen. Denk aan: zicht- en looplijnen, lichtinval, materiaalgebruik, een verlichtingsplan en kleur- en meubelkeuzes. Al deze punten in combinatie met jouw interieurwensen maken het interieurontwerp vertrouwd. Het wordt écht een ruimte waar jij jezelf ziet wonen.

Presenteren

Wanneer het ontwerp klaar is, presenteer ik het ontwerp bij jou op locatie. Tijdens deze presentatie leid ik jou digitaal door je nieuwe interieur en laat ik stap voor stap zien hoe het ontwerp eruit ziet en voor welke materialen en producten ik heb gekozen. Vanzelfsprekend houd ik tijdens het uitkiezen van de meubels en de rest van je interieur rekening met je budget.

Ik neem kleurenwaaiers en stofstalen mee om het ontwerp te ondersteunen. Het ontwerp komt hiermee echt tot leven. Kijk je er al naar uit?

Uitvoeren

Na eventuele vragen of aanpassingen kan de uitvoering van start gaan! Door vaste samenwerkingen met ondernemers uit de buurt, kan ik jou met hen in contact brengen. Dit om de uitvoering te versnellen en de kwaliteit van je nieuwe interieur te garanderen.

Denk hierbij aan geschikte bedrijven/winkels/ondernemers die meubels, gordijnen, behang en kasten op maat kunnen maken. Door deze vaste samenwerkingen ben jij verzekerd van kwaliteit en zorgen we er samen voor dat het gepresenteerde ontwerp tot leven komt zoals jij dit wilt.

Heb je hulp nodig bij het inkopen van materialen, meubels en de rest van je interieur? Na het interieurontwerp gepresenteerd te hebben, bied ik ook inkoop- en uitvoeringsbegeleiding aan. Dit houdt in dat ik samen met jou een bezoek breng aan meubelzaken, stoffeerders of andere winkels/bedrijven. Hiermee zorg jij ervoor dat je altijd de juiste materialen en meubels in huis haalt.

Samenwerken?

Jij bepaalt waar je ondersteuning in wilt. Heb jij net een huis gekocht en kan ik direct aanhaken na de aankoop? Of hebben jullie hulp nodig bij de finishing touch?

Neem contact op